Wij geloven in één God en in de Bijbel als Zijn Woord. Daaruit weten we wie Hij is. God heeft de hemel, de aarde en de mens goed geschapen. Kijk eens naar de oneindigheid van het heelal, de variatie in de dierenwereld, de uniciteit van de mens! De relatie tussen God en de mens was bij de schepping volmaakt, vol liefde, vrede en vertrouwen.

De mens verbrak die relatie. Vanaf dat moment heeft ieder mens de neiging tot verkeerde dingen. Door de zonde zijn het lijden en de dood in de wereld gekomen en is er een kloof gekomen tussen God en de mens. Een kloof die wij niet kunnen overbruggen. God de Vader zond Zijn Zoon naar de aarde om de relatie te herstellen. Jezus heeft door te sterven aan het kruis de kloof overbrugd.

Iedereen die in deze Jezus gelooft, zal niet verloren gaan, maar heeft eeuwig leven (Johannes 3 vers 16). Dit is een kerntekst in de Bijbel.

Dit geloof kan iedereen krijgen door het werk van Gods Heilige Geest. Om die Heilige Geest mogen mensen God bidden. De Heilige Geest zorgt ervoor dat we Gods Woord gaan begrijpen en leren geloven en leven zoals God dat bedoeld heeft.

Er valt nog veel meer te ontdekken over wie God is en wie Hij wil zijn voor u en jou! Kijk bijvoorbeeld op de volgende sites:

U bent van harte welkom tijdens onze kerkdiensten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Kerkdiensten.

Als u meer wilt weten of met vragen zit, kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het stadje Leerdam geeft een veelkleurig beeld door de verschillende nationaliteiten en culturen. Maar al zijn we verschillend in taal en cultuur, toch zijn we één grote familie, allemaal mensen die door God geschapen zijn.

Als gemeente nodigen we u graag uit om samen met ons te luisteren naar het goede nieuws in de kerkdiensten op zondag. Door de week komen we bij elkaar in diverse clubs om in de Bijbel te lezen en zo Jezus Christus (meer) te leren kennen en volgen. We denken na over wat dit betekent voor ons leven van elke dag. Ook daar bent u van harte welkom.

Daarnaast komen we met leden van andere kerken elke week bij elkaar in ‘Huis van Licht’ ook wel Daar al-Nour genoemd. Hier wordt altijd Arabisch en Nederlands gesproken. Er is veel tijd om elkaar te ontmoeten en we doen Bijbelstudie. Voor meer informatie: tel.nr. 0645404444

 

Contact

CGK Leerdam
Noordwal 30
4141 BP Leerdam
Telefoon kerkenraad: 0345-752860

Dagelijks Woord

ANBI

ANBI logo

Wij hebben als ANBI een publicatie-verplichting. De vereiste gegevens en documenten kunt u hier vinden.

Copyright © 2024 CGK Leerdam. Alle rechten voorbehouden.