De kerkdiensten vormen het kloppend hart van onze gemeente. De levende God wil ons door de prediking van Zijn Woord, de Bijbel, ontmoeten. Op die ontmoeting geven we antwoord in gesproken en gezongen gebeden, de psalmen. U bent van harte welkom in onze kerkdiensten, maar ook bij overige activiteiten. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op.

Belangrijke mededelingen

Vanwege nog geldende coronamaatregelen is het aantal bezoekers aan beide diensten beperkt. Leden worden voor die diensten uitgenodigd. Gasten die de dienst willen bijwonen kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze kerkdiensten worden daarom ook ‘live’ via deze website uitgezonden. De uitzending later terugkijken en luisteren kan ook.

De morgendienst vindt plaats in ons eigen kerkgebouw, Noordwal 30. De middag- of avonddienst wordt gehouden in het gebouw van de NGK, Hoogstraat 80.

Het is wel belangrijk dat we ons houden aan de coronaregels die gelden. Hieronder volgen de belangrijkste:

  • Bij klachten, blijf thuis en geef dit door aan de uitnodigingscommissie;
  • Gebruik het desinfecteringsmiddel bij binnenkomst;
  • Volg altijd de aanwijzingen van de koster op;
  • Bezoek alleen in uiterste noodzaak het toilet;
  • Zorg dat u en uw kinderen weten wat de regels zijn;
  • Er is geen kinderoppas.

De ontwikkelingen zullen we op de voet blijven volgen en met enige regelmaat de situatie opnieuw bezien. Bij nieuwe besluiten zullen we u uiteraard informeren.

Live meekijken

Hier kunt u openbare uitzendingen van onze gemeente live meekijken.

Algemeen

De kerkdiensten zijn vrij toegankelijk en worden elke zondag om 10.00 uur en 18.00 uur gehouden in ons kerkgebouw, Noordwal 30, Leerdam. Een half uur van tevoren is de kerk open. Voor de jongste kinderen, tot en met ongeveer 4 jaar, is er ‘s morgens kinderoppas. Tijdens de wintertijd is deze oppas er alleen ’s morgens, tijdens de zomertijd ook ’s avonds.

Ons kerkgebouw dateert van 1916 en is door de burgerlijke gemeente aangemerkt als beeldbepalend pand. In principe zijn alle zitplaatsen vrij. De koster is belast met de praktische zaken rondom de kerkdienst.

CGKLeerdam 2 KruisP A

Ons kerkgebouw biedt plaats aan 220 mensen. Alle zitplaatsen zijn vrij. De koster wijst u graag een plaats. Ons kerkgebouw is toegankelijk voor minder validen en beschikt over een ringleiding voor slechthorenden. Parkeren kan het best op het parkeerterrein naast het Dr. Reilinghplein, dat zich op loopafstand (200 m) van het kerkgebouw bevindt. Zie hiervoor ook de Parkeergelegenheid. Let u daarbij op de plaatsen voor vergunninghouders. Kunt u zelf niet komen, dan halen we u op.

Orde van dienst

Onze kerkdiensten verlopen in een vastgestelde volgorde. Wat er in de kerkdienst gebeurt en wat de betekenis ervan is, leggen we graag aan u uit. In de kerkdienst wordt uit de Bijbel gelezen en gepreekt. Daarbij maken we gebruik van de Herziene Statenvertaling. Als u geen eigen Bijbel heeft, kunt u deze bij de koster lenen. We zingen uit de psalmberijming van 1773, waarbij ook enige gezangen behoren. De organist begeleidt ons daarbij op het orgel.

Meeluisteren en terugluisteren

U kunt thuis de kerkdienst meeluisteren en -kijken. Hiervoor verwijzen we u graag naar rechterkant van deze pagina. Mocht u in uw omgeving iemand kennen die geen beschikking heeft over internet en toch mee wil luisteren, dan kan dit via de kerktelefoon. Wij kunnen dit voor u in orde maken. Ook is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een CD-opname van de kerkdienst te bestellen.

Kerkdiensten agenda

Datum D.V. Tijd Predikant Bijzonderheden
Zondag 23 januari 10.00 uur ds. J. van Walsem  
  18.00 uur ds. J. van Walsem Dienst in Hoogstraatkerk
Zondag 30 januari 10.00 uur ds. J. van Walsem  
  18.00 uur ds. J. van Walsem Dienst in Hoogstraatkerk
Zondag 6 februari 10.00 uur ds. J. van Walsem Hulpverleningszondag
  18.00 uur ds. J. van Walsem Dienst in Hoogstraatkerk

Gemeenteleden ontvangen, zoals gewoonlijk, een uitnodiging voor één van de diensten. Meer informatie is te vinden op het ledengedeelte van deze website.

 
 
 
 
 
 

Contact

CGK Leerdam
Noordwal 30
4141 BP Leerdam
Telefoon predikant: 0345-785136

Dagelijks Woord

ANBI

ANBI logo

Wij hebben als ANBI een publicatieverplichting. De vereiste gegevens en documenten kunt u hier vinden.

Copyright © 2022 CGK Leerdam. Alle rechten voorbehouden.

Realisatie: Van der Kruijff Media