Wij geloven in één God en in de Bijbel als Zijn Woord. Daaruit weten we wie Hij is. God heeft de hemel, de aarde en de mens goed geschapen. Kijk eens naar de oneindigheid van het heelal, de variatie in de dierenwereld, de uniciteit van de mens! De relatie tussen God en de mens was bij de schepping volmaakt, vol liefde, vrede en vertrouwen.

De mens verbrak die relatie. Vanaf dat moment heeft ieder mens de neiging tot verkeerde dingen. Door de zonde zijn het lijden en de dood in de wereld gekomen en is er een kloof gekomen tussen God en de mens. Een kloof die wij niet kunnen overbruggen. God de Vader zond Zijn Zoon naar de aarde om de relatie te herstellen. Jezus heeft door te sterven aan het kruis de kloof overbrugd.

Iedereen die in deze Jezus gelooft, zal niet verloren gaan, maar heeft eeuwig leven (Johannes 3 vers 16). Dit is een kerntekst in de Bijbel.

Dit geloof kan iedereen krijgen door het werk van Gods Heilige Geest. Om die Heilige Geest mogen mensen God bidden. De Heilige Geest zorgt ervoor dat we Gods Woord gaan begrijpen en leren geloven en leven zoals God dat bedoeld heeft.

Er valt nog veel meer te ontdekken over wie God is en wie Hij wil zijn voor u en jou! Kijk bijvoorbeeld op de volgende sites:

U bent van harte welkom tijdens onze kerkdiensten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Kerkdiensten.

Als u meer wilt weten of met vragen zit, kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

CGK Leerdam
Noordwal 30
4141 BP Leerdam
Telefoon kerkenraad: 0345-752860

Dagelijks Woord

ANBI

ANBI logo

Wij hebben als ANBI een publicatie-verplichting. De vereiste gegevens en documenten kunt u hier vinden.

Copyright © 2024 CGK Leerdam. Alle rechten voorbehouden.